Ez egy ősrégi Jamie Oliver recept, nem is tudom már melyik könyvében olvastam. A pontos arányokra sem emlékszem, csak úgy az alapelvekre. Éppen ezért mindig kicsit másfélére sikerül, na de éppen ez a jó benne. Gyors is, maradékmentőnek is megfelel, amolyan a sütő-teszi-a-dolgát-én-meg-a-sajátomét típus. De ettől még nagyon jó ám!
És ha majd másik konyhában fogok főzni akkor majd szép képeket fogok csinálni. Ez csak úgy a képeket elnézve jutott az eszembe :-)
Hozzávalók:
egy csirkemell filé (szerintem comb is jó lenne)
2 dl fűszeres paradicsomszósz (a múlt heti pizzához készítettem, lefagyasztva várta a sorsát)
200 gramm krémsajt vagy mascarpone
só, bors
vaj
kis reszelt sajt (most pecorino)
A csirkemellet közepes darabokra vágjuk, sózzuk-borsozzuk, majd vajban és némi olívaolajban hirtelen pirosra sütjük mindkét oldalát és egy tűzálló tálba tesszük.
A paradicsomszószt a sajttal összekeverjük, ha nagyon sűrű, egy kis tejszínnel hígíthatjuk, de a csirke levet enged, ezzel számolni kell! Ráöntjük a csirkedarabkákra és alufóliával lefedve 200 fokon kb. egy óra alatt puhára sütjük. Az utolsó 10 percben levettem a tetejét és rászórtam a sajtot, azzal pirult még. Ez el is maradhat. Most gnocchi volt a körete, de sima tészta is jó hozzá, én pedig balzsamecetes zöldsalátával ettem, úgy is nagyon finom volt.
Ha nincs maradék paradicsomszósz, akkor így készítsük el: egy kis olívaolajon 2 fej lilahagymát megdinsztelünk 2 darab babérlevél kíséretében, majd hozzáadunk 3 gerezd apróra vágott fokhagymát, sót, borsot és egy doboz konzerv paradicsomot vagy passatát és minél tovább rotyogtatjuk lefedve, alacsony lángon. A végefelé kis balzsamecettel meglocsoljuk, melléteszünk friss vagy fagyasztott bazsalikomot, majd ha kész, botmixerrel egyneműsítjük (babérlevél előtte kuka!).
És ha majd másik konyhában fogok főzni akkor majd szép képeket fogok csinálni. Ez csak úgy a képeket elnézve jutott az eszembe :-)
Hozzávalók:
egy csirkemell filé (szerintem comb is jó lenne)
2 dl fűszeres paradicsomszósz (a múlt heti pizzához készítettem, lefagyasztva várta a sorsát)
200 gramm krémsajt vagy mascarpone
só, bors
vaj
kis reszelt sajt (most pecorino)
A csirkemellet közepes darabokra vágjuk, sózzuk-borsozzuk, majd vajban és némi olívaolajban hirtelen pirosra sütjük mindkét oldalát és egy tűzálló tálba tesszük.
A paradicsomszószt a sajttal összekeverjük, ha nagyon sűrű, egy kis tejszínnel hígíthatjuk, de a csirke levet enged, ezzel számolni kell! Ráöntjük a csirkedarabkákra és alufóliával lefedve 200 fokon kb. egy óra alatt puhára sütjük. Az utolsó 10 percben levettem a tetejét és rászórtam a sajtot, azzal pirult még. Ez el is maradhat. Most gnocchi volt a körete, de sima tészta is jó hozzá, én pedig balzsamecetes zöldsalátával ettem, úgy is nagyon finom volt.
Ha nincs maradék paradicsomszósz, akkor így készítsük el: egy kis olívaolajon 2 fej lilahagymát megdinsztelünk 2 darab babérlevél kíséretében, majd hozzáadunk 3 gerezd apróra vágott fokhagymát, sót, borsot és egy doboz konzerv paradicsomot vagy passatát és minél tovább rotyogtatjuk lefedve, alacsony lángon. A végefelé kis balzsamecettel meglocsoljuk, melléteszünk friss vagy fagyasztott bazsalikomot, majd ha kész, botmixerrel egyneműsítjük (babérlevél előtte kuka!).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése