2013. június 19., szerda

Baconos-citromos zöldborsóragu tésztához

Ez egy ősrégi Jamie Oliver tésztarecept, eléggé közismert. Jó, a képemen nincs tészta, mert én nem eszem lisztet mostanában, de zöldsalátával is nagyon-nagyon finom. Eléggé szörnyen néz ki, na de még az elején kikötöttem, hogy én nem a képekre hajtok, aki ismer, tudja, hogy milyen ízlésvilágú ételeket főzök, ez pontosan beleillik és az egyik kedvencünk. Szóval kép ide, vagy oda, nem maradhatott ki. Ez is a gyors vacsorák egyike. Továbbfejlesztve.


Hozzávalók:
100 gramm füstölt sonka (bacon is jó)
1 fej hagyma
250 gramm zöldborsó (több is, kevesebb is lehet)
fél citrom
1 nagy doboz tejföl

A sonkát feldarabolom és kevés olajon pirosra sütöm, majd rádobom az apróra vágott hagymát és megdinsztelem. Jöhet bele a zöldborsó, 10 perc alatt megpuhul egy kis vízzel felöntve. Ha elfőtt a leve és puha minden, ráöntöm a tejfölt, belenyomom a citrom levét, még kicsit főzöm és már kész is. Ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá a tészta levéből. Ha szeretjük a citromot, a héja is mehet bele reszelve.
A tejföl persze créme fraiche eredetileg, de ez nem számít, így is tökéletes nekem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése