A blogkóstoló 13. fordulójában Káosz kapitány konyhája jutott nekem. Eddig nem ismertem az oldalát, szét is néztem alaposan, és nagyon nehezen tudtam választani...ha most lenne időm, rengeteg dolgot kipróbálnék, de most idő híján vagyok, ezért egy gyors palacsintára esett a választásom a szombati munkanap délutánján. Nem is bántuk meg, nagyon jól sikerült. A burek még nagyon közeli cél...ajánlom nézegetésre!
Hozzávalók:
10 db palacsinta
A
töltelékhez:
20
dkg darált dió
2
dl tejszín
pici
rum
cukor
ízlés szerint
1 narancs héja
Csokiszósz:
2
db tojássárgája
10
dkg cukor
5
dkg étcsoki
1
ek. holland kakaópor
2
dkg vaj
2
dl tej
pici
rum
Az eredeti ízvilágon picit változtattam. A töltelékhez a tejszínt egy narancs héjával összeforraltam (zöldséghámozóval vékony csíkokra vágtam a héját, majd mikor eleget forrt, kidobtam), beletettem a cukrot, rumot és a diót, majd félretettem.
A csokihoz a tojássárgáját elkeverem a cukorral, majd a tejjel. Ezt felmelegítettem, hozzátettem az összetört csokit, kakaóport,
vajat és rumot és besűrítettem.
A palacsintákat a diókrémmel megtöltöttem, 4 részre hajtottam és a szósszal leöntöttem.
A képen klasszikus módon tálaltam, de utána rájöttem, hogy sokkal finomabb, ha a dióra ráteszem a csokiszószt és feltekerem. Nem szép, de mit számít...
Hű, ezt imádom, jó választás! ;-))
VálaszTörlésSajnos én is...naranccsal extra jó!
Törlés