2013. december 11., szerda

Blogkóstoló 13.- Gundel palacsinta

A blogkóstoló 13. fordulójában Káosz kapitány konyhája jutott nekem. Eddig nem ismertem az oldalát, szét is néztem alaposan, és nagyon nehezen tudtam választani...ha most lenne időm, rengeteg dolgot kipróbálnék, de most idő híján vagyok, ezért egy gyors palacsintára esett a választásom a szombati munkanap délutánján. Nem is bántuk meg, nagyon jól sikerült. A burek még nagyon közeli cél...ajánlom nézegetésre!

Hozzávalók:
10 db palacsinta

A töltelékhez: 
20 dkg darált dió
2 dl tejszín 
pici rum
cukor ízlés szerint 
1 narancs héja

Csokiszósz:
2 db tojássárgája
10 dkg cukor
5 dkg étcsoki
1 ek. holland kakaópor
2 dkg vaj 
2 dl tej 
pici rum

Az eredeti ízvilágon picit változtattam. A töltelékhez a tejszínt egy narancs héjával összeforraltam (zöldséghámozóval vékony csíkokra vágtam a héját, majd mikor eleget forrt, kidobtam), beletettem a cukrot, rumot és a diót, majd félretettem.
 A csokihoz a  tojássárgáját elkeverem a cukorral, majd a tejjel.  Ezt felmelegítettem, hozzátettem az összetört csokit, kakaóport, vajat és rumot és besűrítettem.
A palacsintákat a diókrémmel megtöltöttem, 4 részre hajtottam és a szósszal leöntöttem.
A képen klasszikus módon tálaltam, de utána rájöttem, hogy sokkal finomabb, ha a dióra ráteszem a csokiszószt és feltekerem. Nem szép, de mit számít...


2 megjegyzés: