1 alma
1 banán
50 gramm olaj (most hidegen sajtolt napraforgó)
150 gramm zabpehely
1 kávéskanál szódabikarbóna (elhagyható)
Az almát meghámoztam és apróra reszeltem, a banánt villával összenyomtam. Egy tálba tettem, rámértem az olajat, majd elkevertem.
A zabpelyhet és a szódabikarbónát a péphez kevertem.
A gáztepsibe sütőpapírt tettem, majd teáskanállal halmokat raktam rá, amit kézzel lelapítottam. 190 fokos sütőben 15 perc alatt sültek meg.
Ha a zabpehely még nagy falatnak tűnik, előtte érdemes késes aprítóban liszt állagúvá őrölni, és akkor semmi gondot nem fok okozni.
50 gramm olaj (most hidegen sajtolt napraforgó)
150 gramm zabpehely
1 kávéskanál szódabikarbóna (elhagyható)
Az almát meghámoztam és apróra reszeltem, a banánt villával összenyomtam. Egy tálba tettem, rámértem az olajat, majd elkevertem.
A zabpelyhet és a szódabikarbónát a péphez kevertem.
A gáztepsibe sütőpapírt tettem, majd teáskanállal halmokat raktam rá, amit kézzel lelapítottam. 190 fokos sütőben 15 perc alatt sültek meg.
Ha a zabpehely még nagy falatnak tűnik, előtte érdemes késes aprítóban liszt állagúvá őrölni, és akkor semmi gondot nem fok okozni.
Magában, vagy gyümölcsbe, joghurtba keverve szuper és
egészséges csemege.
UPDATE:
A nagy nedvességtartalom miatt gyorsan penészedik, ezért kihűlés után 1-2 napi adag fémdobozba, a többi a fagyasztóba megy.
UPDATE:
A nagy nedvességtartalom miatt gyorsan penészedik, ezért kihűlés után 1-2 napi adag fémdobozba, a többi a fagyasztóba megy.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése