Mostanában kissé túltengenek nálam az édességek, de mit csináljak, ez a július egy ilyen hónap és még vannak ötleteim :-) Ez a torta a nagymamám 85. szülinapjára készült még a vakáció alatt, de feltenni nem tudtam eddig. Sajnos nem előző este csináltam, így a zselatin még nem kötött meg, de ha türelemmel vártam volna, szebb lett volna (a maradék már jól nézett ki). Szóval a külső ne tántorítson el senkit, az íze ötös, és ha nem kell ebédre adni a délelőtti sütit, a külseje is az lesz.
Hozzávalók (24cm-es tortaformához, nálam most szív alakú volt)
Az alaphoz
1 csomag zabkeksz
100 gramm vaj
100 gramm étcsoki
A citromos málnás réteghez
220 gramm görög joghurt (Bakoma)
200 gramm habtejszín (30%)
125 gramm túró
125 gramm túró
3 evőkanál porcukor
1 zselatin fix
1 lime héja
100 gramm málna
100 gramm málna
A meggyes ribizlis krémhez
220 gramm görög joghurt (Bakoma)
200 gramm habtejszín (30%)
125 gramm túró
3 evőkanál porcukor
1 lime héja
100 gramm ribizli
3 evőkanál meggylekvár
1 lime héja
100 gramm ribizli
3 evőkanál meggylekvár
1 zselatin fix
A kekszet késes aprítóban összetörtem, az olvasztott vajjal és csokival összekevertem, a sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába tettem, majd betettem a hűtőbe pár percre.
A citromos málnás réteghez a joghurtot, citromhéjat, a túrót, a porcukrot és a zselatin fixet összekevertem, majd beleforgattam a keményre felvert tejszínhabot. Óvatosan belekevertem a málnát. Ráöntöttem a tortára és visszatettem a hűtőbe.
1 óra múlva a meggylekvárhoz hozzákevertem a joghurtot, a vaníliát, a cukrot, a túrót és a zselatin fixet. Ezután beleforgattam a keményre felvert tejszínhabot, a ribizlit és a már szilárd rétegre öntöttem. Tovább hűtöttem, majd díszítettem és szeleteltem.
Esetleg több cukrot is elbír annak, aki az édes ízeket kedveli.
Esetleg több cukrot is elbír annak, aki az édes ízeket kedveli.
Szőke Virág Judy fotók |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése