2013. május 21., kedd

Sonkás- sajtos öntött kifli

Egy régebbi Nők Lapja Konyhában olvastam a sós gubákról. Egészen jó ötletnek tartottam, nagyot nem lehet veszíteni vele, gyors étel, egyszerű alapanyagokból. Túlteljesítette a várakozásom, nagyon finom, biztos, hogy megtartom.



Hozzávalók:
5 db tejes kifli
fél liter tej
1 tojás
só, bors, szerecsendió
10 dkg sonka
15 dkg reszelt sajt
egy csokor újhagyma

A kiflit karikára vágjuk, a tojást és a fűszereket a tejben elhabarjuk, a hagymát és a sonkát is feldaraboljuk.
Egy tűzálló tál alját kivajazzuk, majd a kiflik kb. egyharmadát a tejbe dobjuk, majd gyorsan kiszedjük és a tál aljára pakoljuk. Megszórjuk a sonkával, a hagyma felével, reszelt sajttal, majd megismételjük. A tetejére kifli kerül, majd a tej maradékát is ráöntjük és megszórjuk bőven sajttal.
200 fokos sütőben pirosra sütjük.


Jól variálható étel, zöldségek, maradék sült hús felhasználására is alkalmas, az adott évszaknak megfelelően.

2 megjegyzés: