Egy régebbi Nők Lapja Konyhában olvastam a sós gubákról. Egészen jó ötletnek tartottam, nagyot nem lehet veszíteni vele, gyors étel, egyszerű alapanyagokból. Túlteljesítette a várakozásom, nagyon finom, biztos, hogy megtartom.
Hozzávalók:
5 db tejes kifli
fél liter tej
1 tojás
só, bors, szerecsendió
10 dkg sonka
15 dkg reszelt sajt
egy csokor újhagyma
A kiflit karikára vágjuk, a tojást és a fűszereket a tejben elhabarjuk, a hagymát és a sonkát is feldaraboljuk.
Egy tűzálló tál alját kivajazzuk, majd a kiflik kb. egyharmadát a tejbe dobjuk, majd gyorsan kiszedjük és a tál aljára pakoljuk. Megszórjuk a sonkával, a hagyma felével, reszelt sajttal, majd megismételjük. A tetejére kifli kerül, majd a tej maradékát is ráöntjük és megszórjuk bőven sajttal.
200 fokos sütőben pirosra sütjük.
Jól variálható étel, zöldségek, maradék sült hús felhasználására is alkalmas, az adott évszaknak megfelelően.
Egy tűzálló tál alját kivajazzuk, majd a kiflik kb. egyharmadát a tejbe dobjuk, majd gyorsan kiszedjük és a tál aljára pakoljuk. Megszórjuk a sonkával, a hagyma felével, reszelt sajttal, majd megismételjük. A tetejére kifli kerül, majd a tej maradékát is ráöntjük és megszórjuk bőven sajttal.
200 fokos sütőben pirosra sütjük.
Jól variálható étel, zöldségek, maradék sült hús felhasználására is alkalmas, az adott évszaknak megfelelően.
biztos fini.jó néz ki!
VálaszTörlésJó kis kaja lett, tényleg, de nem neked való :-)
VálaszTörlés