2013. május 6., hétfő

Szalonnasütés- háromféle verzió

A hirtelen jött nyárral beköszöntött a grillszezon. Nekem viszont ennél sokkal jobban esik a szalonnasütés, amellett, hogy jó kis közösségi program, adózhat az ember a fogyókúrájának is. Persze ésszel...az abonett nem működik szalonnazsír alapnak :-)
Már évek óta fejlesztgetjük a kenyereket, hiszen csak úgy simán, hagymával is jó, de mindent lehet fokozni. Kell is!!
(Másnap reggel, hidegen még jobbak)

1. Tojásos kenyér
A résztvevők számával arányos számú tojást veszünk. Egy nagy lábosban vizet forralunk némi ecettel. Mikor felfőtt a víz, egész pontosan  2 percre tesszük bele a tojást, majd hideg vízbe szedjük, megtisztítjuk, a folyékony sárgáját egy tálba öntjük, a kissé szilárd fehérjét pedig felvágva hozzákeverjük, és a kenyereket ezzel kenjük meg. Mehet rá hagyma is. Így csepegtetjük rá a zsírt. (A képen túlfőtt!)



2. Hagymás-paradicsomos-tejfölös kenyér
Lilahagymát nagyon apróra vágunk, ugyanekkorára szeleteljük a paradicsomot is, sózzuk-borsozzuk, majd annyi tejföllel keverjük el, hogy jól kenhető legyen. Most még medvehagymát is vágtam bele, majd rákentük a kenyerekre. Így csepegtetjük rá a zsírt. (Ezer éve olvastam egy blogon, sajnos nem emlékszem, hogy hol, de örök hála érte!).

3. Juhtúrós-medvehagymás kenyér
A juhtúrót tejföllel kenhetővé keverjük, majd jó sok medvehagymát vágunk bele. Ha nincs, összevágott fokhagymával ízesítsük, majd kenjük a kenyerekre. Így csepegtetjük rá a zsírt.









Szőke Virág Judy képei


2 megjegyzés:

  1. haha...amúgy meg jó volt abonettel is, főleg a második verzió!!!!!!sajtos kolbásszal:)

    VálaszTörlés