2013. május 29., szerda

Käsespätzle

Jó hideg napok vannak mostanában, ha nem is télies, de azért elég kora tavaszi az idő. Ilyenkor jól esik néha egy kis emberesebb vacsorát megenni, amit azért kissé tavasziasíthatunk. Mindenesetre ez egy újabb roppant gyors vacsora, amihez egy kis autentikus tökmagolajos zöldsaláta méltó és tökéletes kiegészítő. Aki megteheti, igyon hozzá jó kis barnasört. Vagy világosat. Vagy egy pohár fehérbort.


Hozzávalók:
250 gramm liszt
1 egész tojás
víz

100 gramm szárított füstölt sonka
2 fej főzőhagyma

100 gramm cheddar sajt (vagy más, aromás sajt)

Egy nagy fazékban sós vizet teszünk fel főni, egy keverőtálba öntjük a lisztet, sót, ráütjük a tojást és hagyjuk őket békében pihenni kavargatás nélkül.
Egy serpenyőben zsírt/olívaolajat olvasztunk, rádobjuk a felkockázott sonkát, megpirítjuk, majd a félfőre vágott hagymát puhára pároljuk benne és azt is megpirítjuk. A sajtot megreszeljük. Ha van snidling, egy kis csokorral szedünk és apróra vágjuk.
Közben biztosan felfőtt a víz, ekkor hideg vizet teszünk a tojásos lisztre és kizárólag annyit keverünk rajta, hogy a liszt szemek elkeveredjenek, majd a forró vízbe szaggatjuk.
Ha megfőtt, leszűrjük, lecsepegtetjük és a sonkás hagymával összeforgatjuk, majd megmelegítjük és megszórjuk snidlinggel.
Forrón, jó sok sajttal tálaljuk.


2 megjegyzés: