2013. május 25., szombat

Grízes krémdesszert

Múlt hétvégén egy gyors édességet kerestem, amit sütés nélkül összeüthetek, azután már a hűtő teszi a dolgát. Hamar rá is találtam erre a kis krémdesszertre. Nagyon jól sikerült, és már vannak vele további terveim, szerintem egy kis citrom a grízes krémbe és némi málna a rétegek közé még különlegesebbé fogja tenni ezt az egyszerű, de annál finomabb édességet.


Hozzávalók:
A krémhez:
1 l tej
2 dl búzadara
2 dl cukor
2 tojás sárgája
125 gramm vaj
A rétegezéshez:
2 dl habtejszín
200 gramm cukrozott babapiskóta (ez a jénai méretétől is függ, ha nagy az alapterülete, többre is szükség lehet!)
 2,5 dl tejből készített kakaó
2-3 evőkanál likőr vagy rum (ízlés szerint)
10 dkg étcsokoládé finomra reszelve
2 evőkanál cukrozatlan kakaó

A krém hozzávalóit a vaj kivételével 1 dl tejjel elkeverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is és sűrű krémet főzünk belőle. Ha kész belekeverjük a vajat és gyakran megkeverve kihűtjük.
A tejszínből habot verünk, kis vaníliás cukorral ízesíthetjük, majd a reszelt étcsoki felét belekeverjük.
A kakaóban elkeverjük a likőrt, vagy rumot és magunk mellé készítjük a babapiskótával együtt.
Egy nagy jénai alját kirakjuk a babapiskótával, amikre egy kiskanállal alkoholos kakaót öntünk. Rákenjük a grízes krém felét (ha nagyon besűrűsödött volna, kis tejjel hígítható), majd a tejszínhab felét és megszórjuk cukrozatlan kakaóval, majd az egészet megismételjük.
Pár órára hűtőbe tesszük (minél tovább, annál jobban összeérik).
Nagyon jó!!


4 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. A kissé turbózott verziót próbáld ki, az még jobb! Remélem jól fog sikerülni!!

      Törlés
  2. Üdvözöllek Limon! Eddig nem ismertem a blogodat, de Te jutottál páromul a blogkóstolón, így követőd lettem, és gyakrabban fogok hozzád benézni.Örülök, hogy fiatal asszony létedre, így szeretsz sütni-főzni, és szívesen tanulok Tőled, ha olyat találok, amit eddig nem tudtam.
    Szép hetet kívánok! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a kedves szavaid! Én ismertem a blogod, régen rengeteg tortát sütöttem, és Te voltál az egyik, akitől ötleteket gyűjtöttem :-)! Remélem, hogy fogsz olyasmit találni nálam, amit érdemes kipróbálni! Nehéz dolgod van, mert még nincs túl sok bejegyzésem, de igyekszem ebben a hónapban is aktív lenni!

      Törlés