2013. május 22., szerda

A legkönnyebb túrós süti

Ha van a világon olyan süti, amire azt lehet gondolni, hogy egy nagyika sütötte, akkor ez biztosan érdemes erre a címre. Pehelykönnyű, citromos, vaníliás, a tojástól gyönyörű sárga. Első számú kedvenc lett. És még másnap is ilyen!


Hozzávalók 
A tészta:
4 tojás sárgája
150 gramm margarin
50 gramm tej
25 gramm élesztő 
300 gramm liszt
1 teáskanál kristálycukor

A töltelék:
500 gramm tehéntúró
150 gramm kristálycukor
1 rúd vanília magjai
fél citrom reszelt héja és leve
4 tojás fehérje
1 evőkanál liszt

A tésztát kell először elkészíteni. A langyos tejben feloldom az élesztőt, majd a többi hozzávalóval összegyúrom.
A tojások fehérjét kemény habbá verem, a túrót a cukorral elkeverem (én még 20 dkg-ot tettem bele, de nekünk túl édes lett, ezért írtam kevesebbet), belereszelem a citromhéjat, a levét is belenyomom és hozzáadom a vaníliát is. Óvatosan belekeverem a tojásfehérjehabot. 
A tésztát 2 részre osztom,  kinyújtom az egyik felét, tepsibe teszem, elosztom rajta a krémet és a másik lapot is kinyújtva ráhelyezem.
Az egész sütit így pihentetem szobahőmérsékleten egy órát. (Előtte nem kell keleszteni!)
Sütés: a sütőt 220 fokra felmelegítettem, majd mikor beletettem a sütit, 170 fokra visszavettem. Kb. 20-25 perc alatt sült meg.
Recept innen
 

6 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy ízlett, Nekünk is nagy kedvencünk ez a sütemény, nagyon finom. :)

    VálaszTörlés
  2. A legújabbat is ki fogom próbálni, de ez most függőséget okozott :-)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom sütemény:)
    Üdv a gasztrobloggerek világában, sok sikert és kitartást- no meg sok jó receptet kívánok!
    Judit
    http://juditkakonyhaja.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen!! A legutóbbi recepted az hihetetlen :-)

      Törlés