2013. május 30., csütörtök

4 sajtos lasagne

Mostanában, ha gyorsan meg akarom úszni a főzést, gyakran használok palacsinta alapot. Látszik a blogomon, hogy ez már a sokadik palacsintás lasagne bejegyzésem. Nagyon bevált nekünk, és gyakorlatilag végtelen számú verziója létezik. Tegnap négysajtos, sonkás volt, közte finom paradicsomszeletekkel. Nagyon jó, egyszerű, laktató.
 Hozzávalók:
10-12 db palacsinta (tepsi méretétől függően)
50 gramm vaj
2-3 evőkanál liszt
2-3 dl tej
1 cs Cserpes füstölt krémsajt
só, bors, szerecsendió

200 ml tejszín

250 gramm reszelt sajt vegyesen
(ementáli, cheddar, mozzarella)
6 darab paradicsom
200 gramm sonka

Először besamelt készítettem, a vajat megolvasztottam, megszórtam a liszttel, a tejjel felengedtem, megfűszereztem, hozzáadtam a krémsajtot és besűrítettem.
Egy tűzálló tálat kivajaztam, beletettem egy palacsintát (beborította teljesen), meglocsoltam tejszínnel, rátettem a sonkaszeleteket, megkentem a besamellel, rátettem a paradicsomkarikákat, reszelt sajtot, egy újabb adag palacsintát, majd addig ismételtem, míg a hozzávalók el nem fogytak. A tetejére besamel és tejszín, valamint sok-sok reszelt sajt került.
200 fokos sütőben pirosra sütöttem. Egy kis zöldsaláta feldobja!



4 megjegyzés:

  1. Lasagnet még nem sütöttem, de nálad nagyon jól néz ki, megkóstolnám!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, így palacsintával nagyon gyorsan kész van, és nekünk nagyon ízlik is! Van paradicsomos verzió is felrakva :-)

    VálaszTörlés
  3. Hűűűm ez a palacsintás verzió ígéretes :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sokkal gyorsabb a tésztásnál, fent van paradicsomos verzióban is :-)

      Törlés