2013. május 15., szerda

Tengeri hal rukkola pestoval

Hétvégén a pénteki barátnőzős nap után újra megcsináltam a rukkola pestót, amit egy éve tanultunk a Rosinante tanfolyamán. Nyilván a közös szendvicskrémgyártás egyik eleme volt, nem magamtól jutott eszembe. Azt hiszem, ahányan vagyunk, annyiféle verzióban csináljuk. Mivel maradt egy kicsi, arra gondoltam, vacsorára jó lesz Férjnek némi tengeri halfilére halmozva. Díjazta az ötletem. Újabb 5 perc melóval előállítható vacsora. 



Hozzávalók:
50 gramm rukkola
50 gramm pirított hámozott mandula
50 gramm parmezán
10 db olajban eltett aszalt paradicsom
só, bors
3 szál újhagyma
olívaolaj

500 gramm tengeri halfilé (nálam alaszkai tőkehal)

A pesto hozzávalóit turmixgépbe öntjük és annyi olajat öntünk rá, hogy az általunk elérni kívánt sűrűséget elérje. Közben persze nem árt bekapcsolni...Az eredeti recept fokhagymát is tartalmazott és törökmogyoróval készült.
Ha fagyasztott halat használunk, akkor hagyjunk elég időt, hogy kiolvadjon, különben elázik a kaja és ehetetlen lesz, cafatokra esik. A kiengedett halfiléket  sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, elosztjuk rajta a pestot és 200 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. Barna rizzsel kínáltam.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése