Ezt a zseniális sütit Piszkénél láttam, epres verzióban. Sajnos a férjem szerint az eper méreg, ezzel kár vitáznom, de legalább mindig udvariasan odaadja a sajátjait, mert tudja, hogy mennyire szeretem :-). Szóval az eper, mint összetevő kiesett, de van más gyümölcs is a világon! Rendkívül jó lett így is, és alig várom a cseresznyeszezont, azzal még jobb lesz!
Hozzávalók:
300 gramm liszt
15 gramm élesztő
100 gramm cukor
60 gramm langyos tej
25 gramm olvasztott vaj
150 gramm mascarpone
a krém:
300 gramm tej
2 tojássárgája
fél rúd vanília
30 gramm étkezési keményítő
3 evőkanál cukor
30 gramm vaj
2 marék fagyasztott megy apróra vágva
50 gramm apróra vágott étcsokoládé
A liszt, élesztő, cukor, tej, vaj és mascarpone felhasználásával nagyon rugalmas tésztát gyúrunk és meleg helyen duplájára kelesztjük.
A krém hozzávalóit először a tej 1/3-val alaposan kikeverjük, majd a többi tejet is hozzáadjuk és sűrű krémet főzünk belőle, majd langyosra hűtjük.
A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk, megkenjük a pudinggal, rászórjuk a meggyet és a csokit, majd feltekerjük és vastag szeleteket vágunk belőle. Tepsire tesszük, majd tovább kelesztjük, majd 180 fokos sütőben kb. negyed óra alatt megsütjük.
A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk, megkenjük a pudinggal, rászórjuk a meggyet és a csokit, majd feltekerjük és vastag szeleteket vágunk belőle. Tepsire tesszük, majd tovább kelesztjük, majd 180 fokos sütőben kb. negyed óra alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése