A hirtelen jött nyárral beköszöntött a grillszezon. Nekem viszont ennél sokkal jobban esik a szalonnasütés, amellett, hogy jó kis közösségi program, adózhat az ember a fogyókúrájának is. Persze ésszel...az abonett nem működik szalonnazsír alapnak :-)
Már évek óta fejlesztgetjük a kenyereket, hiszen csak úgy simán, hagymával is jó, de mindent lehet fokozni. Kell is!!
(Másnap reggel, hidegen még jobbak)
1. Tojásos kenyér
A résztvevők számával arányos számú
tojást veszünk. Egy nagy lábosban vizet forralunk némi ecettel. Mikor
felfőtt a víz, egész pontosan 2 percre tesszük bele a tojást, majd
hideg vízbe szedjük, megtisztítjuk, a folyékony sárgáját egy tálba
öntjük, a kissé szilárd fehérjét pedig felvágva hozzákeverjük, és a
kenyereket ezzel kenjük meg. Mehet rá hagyma is. Így csepegtetjük rá a
zsírt. (A képen túlfőtt!)
2. Hagymás-paradicsomos-tejfölös kenyér
Lilahagymát nagyon apróra vágunk, ugyanekkorára szeleteljük a paradicsomot is, sózzuk-borsozzuk, majd annyi tejföllel keverjük el, hogy jól kenhető legyen. Most még medvehagymát is vágtam bele, majd rákentük a kenyerekre. Így csepegtetjük rá a zsírt. (Ezer éve olvastam egy blogon, sajnos nem emlékszem, hogy hol, de örök hála érte!).
3. Juhtúrós-medvehagymás kenyér
A
juhtúrót tejföllel kenhetővé keverjük, majd jó sok medvehagymát vágunk
bele. Ha nincs, összevágott fokhagymával ízesítsük, majd kenjük a
kenyerekre. Így csepegtetjük rá a zsírt.
Szőke Virág Judy képei
haha...amúgy meg jó volt abonettel is, főleg a második verzió!!!!!!sajtos kolbásszal:)
VálaszTörlésNa jó, ki hogy érzi :-)
VálaszTörlés