Egy kismamatárs ajánlotta figyelmembe ezeket a lepénykéket, zseniálisak. Arra nem árt figyelni, hogy a tészta túrót tartalmaz, tehát illik bele is tenni, nem nyújtás közben értetlenkedni, hogy milyen béna tészta...aha, vagy a szakácsnő! Szval, a túró az elején kerüljön bele, mert különben elég nehéz dolgunk lesz! De még ez sem vette el a kedvem! Most volt maradék pizzaszószom lefagyasztva, de legközelebb tejfölös lesz, alig várom!!
250 gramm túró
350 gramm liszt
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál só
1 egész tojás
6 evőkanál tej
50 gramm olaj
feltét ízlés szerint.
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd tetszés szerinti méretűre nyújtjuk (nekem 4 db nagy lett belőle).
Megkenjük pizzaszósszal, vagy fokhagymás tejföllel és megszórjuk a feltétekkel. Nekem az egyik felén parasztsonka, aszalt paradicsom, mozzarella, és parmezán volt, a másik felén koktélparadicsom, ementáli sajt, mozzarella, és parmezán.
180 fokos sütőben pirosra sütöttem. Nagyon könnyű és egyszerű!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése