Vajon ez a posztom hová tűnt? Egyik éjjel megírtam, időzítettem, és azóta hűlt helye...a múlt hétvégére készültek ezek a kis szendvicsek, a hőségben nem akartam a lakást főzéssel melegíteni, a vendégeknek így is ízlett, ahogy elnéztem.
Kolbászkrém
Hozzávalók:
1 szál kolbász (kb. 15 dekás)
100 gramm vaj
1 csokor zöldhagyma
1 teáskanál magos mustár
1-2 evőkanál majonéz/tejföl
1 főtt tojás
só, bors
A hozzávalókat késes aprítóban egyneműsítjük, jól behűtjük. Tálalás előtt fél órával érdemes kivenni, hogy kenhető legyen.
Tojáskrém
Hozzávalók:
100 gramm vaj
negyed póréhagyma
1 teáskanál magos mustár
2 evőkanál majonéz
3 főtt tojás
só
A vajat, a mustárt, majonézt, és az apróra vágott hagymát jól elkeverjük, megsózzuk, majd belereszeljük a tojást, jól behűtjük. Tálalás előtt fél órával érdemes kivenni, hogy kenhető legyen.
Tonhalkrém
Hozzávalók:
100 gramm krémsajt
1 lilahagyma póréhagyma
2 evőkanál majonéz
1 tonhalkonzerv
só, bors
A hagymát apróra vágjuk, a többi hozzávalóval jól kikeverjük, fűszerezzük, majd jól behűtjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése