2013. május 2., csütörtök

Juhsajtos tészta

A váci piacon szuper kis üzletre bukkantunk. Békéscsabai kolbászokat, szalámikat, és juhsajtot árul. Annyi mindenre rábeszélt az eladó, hogy kisebb vagyont hagytam ott. De semmit sem bántam meg, tényleg érdemes benézni. Most a sajthoz gondoltam egy tésztát. Annyira jó!

Hozzávalók:
1 csirkemell
1 csomag újhagyma
200 gramm zöldborsó
vaj, olaj
só, bors
juhsajt (kb. 100 gramm és a tetejére)
200 ml tejszín

A vaj és olaj keverékén megpároljuk a felkarikázott hagymát, majd sózzuk, borsozzuk és rátesszük a csirkemellet, amit csíkokra vágtunk. Fehéredésig sütjük, majd hozzáadjuk a zöldborsót és némi vízzel felöntjük, és puhára pároljuk. Ha elfőtte a levét, felöntjük a tejszínnel, beletesszük a reszelt sajtot és sűrűre beforraljuk.
Pennével tálaljuk, a végén egy kis reszelt sajttal lehet még további ízeket adni hozzá.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése