Erről az ételről mindig a legkisebb húgom videója jut az eszembe, ahogy Julia Child-ot utánozva kavargat valamit a tűzhelyen, francia akcentussal, angolul vartyogva közben. Azért ezt a videót inkább nem teszem fel ide. De a husi neki is a kedvencei közé tartozik.
Hozzávalók:
fél kiló marhacomb
10 dkg füstölt szalonna
kacsazsír
2 nagy fej fehér hagyma
negyed zellergumó
2 db fehérrépa
3 db petrezselyem
3 gerezd fokhagyma
babérlevél
só, bors
2-3 dl vörösbor
A felkockázott és megszárított marhahúst kis adagokban körbepirítom a szalonna kiolvasztott zsírja és a kacsazsír keverékén, majd egy sütőtálba teszem.
A visszamaradt zsírban átmozgatom a hússal egyező méretűre darabolt zöldségeket, és ezt is a tálba öntöm.
Sózom, borsozom, rádobom a babérlevelet, és felöntöm a borral, majd annyi vízzel, hogy ellepje az egészet.
Lefedem és 150 fokos sütőbe tolom, ahol puhára párolom, közben néha átkeverem.
Habos krumplipürével kész lakoma.
I'm Julia Child! Bon Apetit:D
VálaszTörlésNa ige, ezt mondja :-)
VálaszTörlésJudy ezt már látta? :-)
VálaszTörlésNem tudom :-)
VálaszTörlésMár láttam, csak nem engedte, hogy kommenteljek. am köszi h itt is égettek, meg hogy megnéztem a blogot és megint éhes lettem :D
VálaszTörlésSenki sem tudta, hogy ez Te vagy :-) de, most, hogy felfedted Magad :-D
VálaszTörlésNemsokára jönnek a fújt tyúkok!