Hétvégére a melegben könnyű kis vendégváró falatkákat szerettem volna csinálni. Lett 3 féle szendvicskrém, és pár egyéb szendvics, szalámival, sonkával. A váci piacon nagyon jó minőségű békéscsabai mangalica-, sertés-, és vadból készült kolbászokat és szalámikat, valamint juhsajtokat árul egy kis üzletben egy kereskedő. Rábeszélt vagy ötféle dologra, és azt hiszem pénteken muszáj lesz visszamennem. Igazi békebeli, csodálatos ízű dolgok. Nehéz abbahagyni...de azért a kencék sem lettek rosszak!
Kolbászkrém
egy szál jó minőségű kolbász (kb. 150 grammos darab)
100 gramm vaj
2 evőkanál majonéz vagy tejföl
1 csokor újhagyma
1 teáskanál magos mustár
1 teáskanál pirospaprika
1 darab főtt tojás
só, bors
A hozzávalókat aprítógépbe tesszük és egyneműsítjük, majd pár órát hűtjük. Felhasználás előtt érdemes kivenni egy fél órával a hűtőből, hogy kenhető legyen.
Tojáskrém
100 gramm vaj
2 evőkanál majonéz
negyed póréhagyma
1 teáskanál magos mustár
3 db főtt tojás
só
A főtt tojást lereszeljük, a hagymát összevágjuk. A többi hozzávalót egyneműsítjük, majd belekeverjük a hagymát és a tojást is, majd pár órát
hűtjük. Felhasználás előtt érdemes kivenni egy fél órával a hűtőből,
hogy kenhető legyen.
Tonhalkrém
1 doboz tonhal
2 evőkanál majonéz
1 fej lilahagyma
100 gramm krémsajt
só, bors
A hagymát apróra vágjuk, a halhoz keverjük, csakúgy, mint a többi hozzávalót. Jól behűtjük.
Szőke Virág Judy fotói |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése