A blogkóstoló mostani fordulójában Dina világa blogját sorsolta nekem Teller Cake kiskuktái. Megmondom őszintén, nagyon örültem, szeretem a fantasztikus tortáit, a marcipán iránti rajongását, meg a stílusát is. Kicsit csaltam, ugyanis a blogkóstolós sütit már egyszer megcsináltam fahéjas verzióban. Meg kellett a nutellással ismételni. Jaj de szeretjük. Meg a kollegáim is :-) Köszi Edina!
Hozzávalók:
3 bögre liszt (sima, 2,5 dl-es)
1/2 teáskanál só
1 bögre cukor
1 csomag sütőpor (10 gramm)
1,5 bögre tej
2 egész tojás
1 csomag vaníliás cukor
1/2 bögre olvasztott vaj (10 dekás darab)
1/2 teáskanál só
1 bögre cukor
1 csomag sütőpor (10 gramm)
1,5 bögre tej
2 egész tojás
1 csomag vaníliás cukor
1/2 bögre olvasztott vaj (10 dekás darab)
a tetejére:
150 gramm mogyorókrém (nálam Ritter sport nugát)
egy evőkanál liszt
cukormáz:
egy bögre porcukor
2-3 evőkanál tej
A száraz
hozzávalókat egy tálban összekevertem, majd egy másik tálban a vajon kívül minden
egyebet, amit aztán ráöntöttem a szárazakra, és alaposan elkevertem, ekkor jött bele a vaj. Zsírpapírral bélelt tepsibe öntöttem, ami nálam 20x 30 cm-es volt.
A mogyorókrémet mikróban megolvasztottam, elkevertem a liszttel, majd az alapra kanalaztam és szép márványosra elhúzogattam egy kanállal. 170 fokos sütőben fél óra alatt megsütöttem.
Mikor kivettem a sütőből, a cukormázzal megkentem (a hozzávalóit simán összekevertem előtte).
Nagyon finom kalóriabomba.
Jaj, de örülök, hogy ízlett! Tényleg baromi finom süti! :))
VálaszTörlésIgen ám, csak ha így haladok, újra kell kezdenem a fogyókúrát. És akkor még a szalalkális sütid várja a sorsát :-)
TörlésEz tényleg fantasztikus! De lecsúszna most nekem is egy-két szelet....:)
VálaszTörlésTényleg érdemes kipróbálni! Csak az a baj, hogy nem lehet abbhagyni :-)
Törlés