2013. április 13., szombat

Krémleves póréból

Igaz, hogy a télből majdnem nyár lett egy hét alatt, és ez a leves kissé télies jellegű, de mégis megéri most is elkészíteni, mert tavaszi ízeket is csempészhetünk bele...






Hozzávalók:
1 szál póréhagyma
2 darab krumpli
só, bors
alaplé zöldségekből, vagy csontból
vaj
1 dl tejszín (opcionális)

A vajon az apróra vágott hagymát 5 percig pároljuk, majd a megtisztított és felkockázott krumplit is mellé dobjuk és együtt kevergetjük pár percig. Felöntjük annyi alaplével (leveskockából is készülhet, nem kell elvakultnak lenni), amennyi 1-2 ujjnyira ellepi. Addig főzzük, míg jó puha nem lesz, ha szeretnénk, tejszínnel ízesítjük, majd jó alaposan összeturmixoljuk. Magában, vagy sajtos pirítóssal, esetleg reszelt sajttal tálaljuk.

És hogy mitől lesz tavaszi? Tehetünk bele pár levél medvehagymát, a pórét nyugodtan lecserélhetjük zöldhagymára, de akár ezeket apróra vágva megszórhatjuk a tetejét, sőt, a snidling sem rontja el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése