Újabb Doki remek. Kissé át kellett dolgoznom, mert az eredeti recept töltelékeit kb. úgy, ahogy vannak, utálom. Na de az alapelvek! Hú, az otthoni körülmények között elkészíthető pizzák között ez a legeslegjobb szerintem.
Hozzávalók:
500 gramm liszt (ha van BL 80-as)
3 gramm élesztő
só
2 evőkanál olívaolaj
300-325 gramm víz
1 doboz hámozott, darabolt paradicsomkonzerv
3 gerezd fokhagyma
friss bazsalikom - ez el is maradhat
só, bors
1 evőkanál barnacukor
2 fej lilahagyma
150 gramm sonka
200 gramm reszelt sajt (több is lehet)
Elsőként a tésztát készítsük el. A hozzávalókból dagasszunk közepesen kemény tésztát és hagyjuk letakarva duplájára kelni.
A konzerv paradicsomot a fokhagymával és bazsalikommal alacsony lángon sűrítsük be, ízesítsük sóval és borssal, majd botmixerrel egyneműsítsük.
A félkarikára vágott lilahagymát egy pici olajon a barnacukorral együtt pároljuk puhára.
A megkelt tésztát gyúrjuk át, vegyük kétfelé és gombóc formában 10 percig pihentessük, majd nyújtsuk szép vékony téglalappá.
Kenjük rá a paradicsomszósz felét, szórjuk rá a lilahagyma felét, a kockázott sonkát, és hintsük meg bőven reszelt sajttal, majd tekerjük fel és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Én a tekerés előtt a 2 rövidebb oldalát behajtom 2 cm szélességben, mert így a töltelék oldalt sem folyik ki. Ne legyen nagyon szoros a tekercs, mert kireped sütés közben (mondjuk nem baj, legalább a sajtot ki lehet eszegetni a tepsiből). Megkenhetjük felvert tojással, hogy szebb legyen.
200 fokra előmelegített tepsiben pirosra sütjük.
Az eredeti recept töltelékében brie sajt és olívabogyó is volt, aki szereti, érdemes úgy is kipróbálni, és a tölteléknek csak a fantáziánk szabhat határt. Nekem mozzarella karikákkal is nagyon bejött!
A képen már másnapi állapotban van a pizza, frissen nyúlós, olvadós...de másnap is nagyon finom!
1 doboz hámozott, darabolt paradicsomkonzerv
3 gerezd fokhagyma
friss bazsalikom - ez el is maradhat
só, bors
1 evőkanál barnacukor
2 fej lilahagyma
150 gramm sonka
200 gramm reszelt sajt (több is lehet)
Elsőként a tésztát készítsük el. A hozzávalókból dagasszunk közepesen kemény tésztát és hagyjuk letakarva duplájára kelni.
A konzerv paradicsomot a fokhagymával és bazsalikommal alacsony lángon sűrítsük be, ízesítsük sóval és borssal, majd botmixerrel egyneműsítsük.
A félkarikára vágott lilahagymát egy pici olajon a barnacukorral együtt pároljuk puhára.
A megkelt tésztát gyúrjuk át, vegyük kétfelé és gombóc formában 10 percig pihentessük, majd nyújtsuk szép vékony téglalappá.
Kenjük rá a paradicsomszósz felét, szórjuk rá a lilahagyma felét, a kockázott sonkát, és hintsük meg bőven reszelt sajttal, majd tekerjük fel és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Én a tekerés előtt a 2 rövidebb oldalát behajtom 2 cm szélességben, mert így a töltelék oldalt sem folyik ki. Ne legyen nagyon szoros a tekercs, mert kireped sütés közben (mondjuk nem baj, legalább a sajtot ki lehet eszegetni a tepsiből). Megkenhetjük felvert tojással, hogy szebb legyen.
200 fokra előmelegített tepsiben pirosra sütjük.
Az eredeti recept töltelékében brie sajt és olívabogyó is volt, aki szereti, érdemes úgy is kipróbálni, és a tölteléknek csak a fantáziánk szabhat határt. Nekem mozzarella karikákkal is nagyon bejött!
A képen már másnapi állapotban van a pizza, frissen nyúlós, olvadós...de másnap is nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése