2013. április 19., péntek

Hal B. módra

Nálunk nem csak palacsinta és tejszínes ételek vannak, de nem ám! Csak valahogy mostanában így jött ki, valószínűleg most jó pár hétig nem lesz egyik sem. De ha már így alakult, feljegyzem ezt a lasagne-féleséget, olyan örömet szereztem vele. Vacsora után már csak a nevét kellett volna elárulnom, de azt nem találtam ki hozzá, így adta neki ezt az érdekelt...



Hozzávalók:
2 személyre, egy mini tepsivel
5 db palacsinta 
100 gramm füstölt makrélafilé
100 gramm bébispenót
100 gramm  krémsajt
50-75 gramm tejszín
só, bors
2 gerezd fokhagyma
100 gramm brie sajt


A fokhagymákat vajon megfuttatom, rádobom a spenótot és pár percig forgatom, majd hozzáadom a cafatokra tépett halat (bőre nélkül), sózom, borsozom, megkapja a sajtot és a tejszínt is, és krémesre sűrítem.
A mini kerámiatepsit kivajazom,  beleteszek egy palacsintát, rákenem a krém negyedét, majd addig rétegezem, míg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére szósz nélkül kerül a sajt, szép vékony szeletekre vágva.
200 fokon pirosra sütöm.
Gyorsabb elkészíteni, mint leírni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése