Ez egy nagyon tömény süti, de megér minden belefektetett munkát és pénzt. Még a férfiak is rajonganak érte (mindegyik, aki eddig kóstolta).
Hozzávalók:
A tésztájához:
6 tojás fehérje
6 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál liszt
2 evőkanál morzsa (keksz-, vagy babapiskóta-, vagy zsemlemorzsa)
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál olaj
200 gramm törökmogyoró megpirítva, nagyobb darabokra vágva
200 gramm Nutella (ebből kivételesen jó egy olcsóbb is)
400 grammos vajas keksz (Lidl, teljes kiőrlésű)
A krémhez:
6 tojás sárgája
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál liszt
150 gramm cukor
0,5 liter tej
250 gramm margarin/vaj
100 gramm étcsoki
4 dl tejszín
2 csomag vaníliás cukor
2 habfixáló
Először sütőben vagy serpenyőben megpirítjuk a mogyorót, ledörzsöljük a héját és összetörjük nagyobb darabokra.
A sütőt 180 fokosra előmelegítjük.
A tojások fehérjét felverjük, majd a cukrot kanalanként hozzáadjuk és kemény habot verünk belőle. A többi hozzávalót is kanalanként adagolva belekeverjük és sütőpapírral borított tepsire öntjük, elsimítjuk, és a mogyorót rászórjuk. 15 perc alatt megsütjük, majd lehúzzuk a papírról (óvatosan, én késsel alávágtam).
Amikor kivettem a sütőből a tésztát, én egy tepsibe beleállítottam a nutellás üveget és betettem pár percre (már kikapcsoltam, csak meleg volt), hogy jól megolvadjon a mogyorókrém. A fél üvegnyit rákenjük a mogyorós tésztára, majd beborítjuk a keksszel.
A krém hozzávalóiból az első 4-et 1 dl tejjel jól kikeverjük, hozzáadjuk a többi tejet és sűrű krémet főzünk belőle, majd megfelezzük még melegen és az egyik felébe belekeverjük az olvasztott csokit, majd kihűtjük.
A hideg krémbe belekeverjük a vajat (megfelezve).
A tésztaalap kekszeire pár teáskanál tejet csepegtetünk, majd megkenjük a csokis krémmel, kirakjuk keksszel újra, és a vaníliás krémmel is megkenjük, majd hűtőbe tesszük legalább fél napra.
A tejszínt kemény habbá verjük és a krémre simítjuk.
A kekszből megmarad kb. 10 dkg. Most 3dl-es Cserpes tejszínt tettem rá, elég volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése