Nem vagyok mesterszakács receptje, kissé átalakítva. Ez a jó fajta, nem száraz rakott krumplik egyike. Van másik is.
Hozzávalók:
1 kg krumpli
8 tojás
fél csomag medvehagyma
20 dkg füstölt sonka/bacon
1 nagy doboz tejföl
2 dl tejszín
10 dkg reszelt sajt
A krumpli sós vízben, héjában megfőzöm, a 6 tojást pedig ecetes vízben főzök keményre. A sonkát vagy szalonnát apróra vágom és zsiradékban megpirítom.
A megfőtt tojásokat lehűtöm, megpucolom és megreszelem, majd hozzáteszem az apróra vágott medvehagymát, a kipirított szalonna kockákat, a tejfölt és a 2 nyers tojás fehérjét, megsózom, borsozom.
A tejszínben elkeverem a 2 tojás sárgáját, sózom, borsozom ezt is.
Következik az összeállítás. Kivajazok egy tűzálló kerámia edényt, a krumpli harmadát belevágom, és rákenem a tojáskrém felét, és meglocsolom a tejszínes szósszal, majd ismétlem. A tetejére a krumpli, a tejszín maradéka és reszelt sajt kerül.
200 fokos sütőben pirosra sütöm, kb. fél óra alatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése