2013. április 11., csütörtök

Gorgonzolás krémmel töltött gomba balzsemecetes madársalátával

A gomba és én nem vagyunk barátok. A gorgonzola sem. De nem lehet mindig ugyanolyan vacsorákat adni, ezért el kell engedjem a fantáziám időnként. Úgy érzem, jó messzire jutott:-) Nagy sikere volt! Legnagyobb előnye: villámkaja, 5 perc munka.


Hozzávalók:

6 jó nagy csiperkegomba
150 gramm gorgonzola sajt
2 evőkanál tejszínes krémsajt (vagy 1 evőkanál tejszín)
só, fehérbors

2 nagy marék madársaláta
balzsamecet krém


A gorgonzolát kikeverem a krémsajttal, sóval és borssal, majd a megtisztított gombát kivajazott tűzálló tálba fektetem, és a krémet elosztom rajta. 200 fokos sütőben pirosra sütöm.

A salátát megmosom, meglocsolom a balzsamecet krémmel, ráteszem a gombát és tálalom.

A balzsamecet krémet pár boltban lehet csak kapni, jó drágán. Viszont szuperül helyettesíti ez a módszer. 2 evőkanál cukrot egy evőkanál vízzel sziruppá főzök, ráöntök fél deci balzsamecetet és addig forralom, míg sűrű nem lesz. Így is hasonló az íze, de sokkal olcsóbb.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése