2013. december 10., kedd

Kinder Bueno 2.

Ez már volt egyszer, de annyira jó, hogy nem lehet abbahagyni. Karácsonyra és hétköznapra is melegen ajánlott :-)


Hozzávalók:

A tésztájához:
6 tojás fehérje
6 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál liszt
2 evőkanál morzsa (keksz-, vagy babapiskóta-, vagy zsemlemorzsa)
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál olaj

200 gramm törökmogyoró megpirítva, nagyobb darabokra vágva

200 gramm Nutella (ebből kivételesen jó egy olcsóbb is)

400 grammos vajas keksz (Lidl, teljes kiőrlésű)

A krémhez:
6 tojás sárgája
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál liszt
150 gramm cukor
0,5 liter tej
250 gramm margarin/vaj
100 gramm étcsoki

4 dl tejszín
2 csomag vaníliás cukor
2 habfixáló


Először sütőben vagy serpenyőben megpirítjuk a mogyorót, ledörzsöljük a héját és összetörjük nagyobb darabokra. 
A sütőt 180 fokosra előmelegítjük.
A tojások fehérjét felverjük, majd a cukrot kanalanként hozzáadjuk és kemény habot verünk belőle. A többi hozzávalót is kanalanként adagolva belekeverjük és sütőpapírral borított tepsire öntjük, elsimítjuk, és a mogyorót rászórjuk. 15 perc alatt megsütjük, majd lehúzzuk a papírról (óvatosan, én késsel alávágtam).

Amikor kivettem a sütőből a tésztát, én egy tepsibe beleállítottam a nutellás üveget és betettem pár percre (már kikapcsoltam, csak meleg volt), hogy jól megolvadjon a mogyorókrém. A fél üvegnyit rákenjük a mogyorós tésztára, majd beborítjuk a keksszel.

A krém hozzávalóiból az első 4-et 1 dl tejjel jól kikeverjük, hozzáadjuk a többi tejet és sűrű krémet főzünk belőle, majd megfelezzük még melegen és az egyik felébe belekeverjük az olvasztott csokit, majd kihűtjük.

A hideg krémbe belekeverjük a vajat (megfelezve). 

A tésztaalap kekszeire pár teáskanál tejet csepegtetünk, majd megkenjük a csokis krémmel, kirakjuk keksszel újra, és a vaníliás krémmel is megkenjük, majd hűtőbe tesszük legalább fél napra.

A tejszínt kemény habbá verjük és a krémre simítjuk.



A kekszből megmarad kb. 10 dkg. Most 3dl-es Cserpes tejszínt tettem rá, elég volt.

4 megjegyzés:

  1. A "pár teáskanál tej" az kekszenként értendő? A lerakott kekszre cseppented a tejet? Köszi, Zsuzsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a lerakott kekszre értendő, összesen egy fél dl tej, ha lehet az egész sütin, vagy annyi sem. Viszont az sem baj, ha teljesen kimarad, ha tálalás előtt vártok 1-2 órát, akkor pont jó lesz.
      Igaziból az egész tej dolog azért lett kitalálva, mert az eredeti recept háztartási keksszel készül, az vastagabb és keményebb, neki kell egy kis további nedvesség, a vajas keksz jobb minőségű, vékonyabb, hamarabb átveszi a krém nedvességtartalmát.
      Jó sütögetés, remélem sikered lesz vele!

      Törlés
  2. Köszönöm a választ és Kellemes Ünnepeket kívánok :) Zsuzsi

    VálaszTörlés