2013. március 21., csütörtök

Zöldséges marharagu

Erről az ételről mindig a legkisebb húgom videója jut az eszembe, ahogy Julia Child-ot utánozva kavargat valamit a tűzhelyen, francia akcentussal, angolul vartyogva közben. Azért ezt a videót inkább nem teszem fel ide. De a husi neki is a kedvencei közé tartozik.





Hozzávalók:

fél kiló marhacomb
10 dkg füstölt szalonna
kacsazsír

2 nagy fej fehér hagyma
negyed zellergumó
2 db fehérrépa
3 db petrezselyem
3 gerezd fokhagyma

babérlevél
só, bors

2-3 dl vörösbor

A felkockázott és megszárított marhahúst kis adagokban körbepirítom a szalonna kiolvasztott zsírja és a kacsazsír keverékén, majd egy sütőtálba teszem.
A visszamaradt zsírban átmozgatom a hússal egyező méretűre darabolt zöldségeket, és ezt is a tálba öntöm.
Sózom, borsozom, rádobom a babérlevelet, és felöntöm a borral, majd annyi vízzel, hogy ellepje az egészet.
Lefedem és 150 fokos sütőbe tolom, ahol puhára párolom, közben néha átkeverem.
Habos krumplipürével kész lakoma.



6 megjegyzés:

  1. Már láttam, csak nem engedte, hogy kommenteljek. am köszi h itt is égettek, meg hogy megnéztem a blogot és megint éhes lettem :D

    VálaszTörlés
  2. Senki sem tudta, hogy ez Te vagy :-) de, most, hogy felfedted Magad :-D
    Nemsokára jönnek a fújt tyúkok!

    VálaszTörlés