2013. szeptember 18., szerda

Szűzérmetekercs- spenóttal, juhtúróval, kápiával baconbe tekerve

Ez a husi megrendelésre készült, így szelet fotó nincs róla, csakis kérésre teszem fel ide. Egyszerű elkészíteni, és elég látványos, az alapanyagok meg tetszés szerint variálhatók. Semmi bonyodalom.


Hozzávalók:
1 egész szűzérme
50 gramm spenót (friss)
125 gramm juhtúró
bors
2 gerezd fokhagyma
1 kápia paprika
200 gramm bacon

A szűzérmét hosszában felvágjuk és igyekszünk minél nagyobb szeletet kialakítani belőle, majd a lehető legvékonyabbra kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk.
A spenótot megmossuk, szárítjuk, a túrót az összenyomott fokhagymával kikeverjük.
A húst megkenjük a juhtúróval, kirakjuk a spenót levelekkel, a belső részére egy csíkban paprika szeleteket teszünk, majd feltekerjük és a bacon szeletekkel szorosan betekerjük.
Tepsibe tesszük és 200 fokon, alufóliával befedve megsütjük, majd a fóliát levéve megpirítjuk. Kb. egy óra kellett, hogy puha legyen. Maghőmérővel ellenőriztem, ennek híján késsel vágjunk le egy picit, hogy puha-e. 
A sütőből kivéve legalább 15 percig még ne vágjuk fel. Hidegen, melegen is jó.

Húsvágáshoz videó itt.


2 megjegyzés:

  1. Nagyon köszöni a megrendelő:-) szuper jól néz ki, remelem férj tetszését is elnyeri vásárnap.
    Varom a továbbiakat is!
    Ems

    VálaszTörlés