2013. szeptember 19., csütörtök

Blogkóstoló- almás pite

A mostani fordulóban Mézeskalács konyháját kaptam. Esküszöm a határidő már úgy kezdett nyomasztani, mint a munkahelyemen :-) blogolás, mint stresszforrás :-D ?? Na de komolyra fordítva a szót, többgyerekes, szimpatikus anyuka a "sorstársam", sokféle hagyományos és különleges ételt és sütit készít és lefotózza a cuki állatait is (na ezt a munkát nem irigylem). Olyan szórakoztató olvasni, mint 4gyereket, érdemes nála körbenézni.
Most ezt a hagyományos almás pitét választottam, mert B. abba a korba ért, hogy kedvence az egérfogaival az almát körberágni, majd ezzel a többórás tevékenységgel egy nyomvályút hagyva az alma 90 %-át otthagyni. Jó, ez tuti fárasztó 2 db kinőtt és 3 db milliméteres fogkezdeménnyel. Szóval sok alma maradványból valamit kellett kezdeni. Az almás muffint akartam, de végül a mennyiségre is hajtottam, és a sztori is tetszett. Szuper nagymamás pite!


Hozzávalók:
500 gramm liszt
200 gramm zsír (nálam most vaj)
1 egész tojás
200 gramm porcukor
1 dl tej
1/2 cs sütőpor

1-1,5 kg reszelt rétesalma 
5 evőkanál nádcukor
1 evőkanál fahéj

Az almát megpucoltam, ikeás szeletelővel eltávolítottam a közepét, ledaráltam a robotgéppel, majd a cukorral és fahéjjal összekevertem.
A tészta összes hozzávalóját összegyúrtam, egy nagy tepsibe sütőpapírt tettem és a tészta felét olyan nagyságúra nyújtottam, mint a tepsi, majd a nyújtófa segítségével beletettem. Megszórtam zsemlemorzsával, rátettem az almát és beborítottam a másik tésztalappal.
Jól megszurkáltam villával a tetejét és 180 fokon megsütöttem. Kicsit több, mint fél óra kellett neki. Jaj de fincsi!


6 megjegyzés:

  1. Ez biza nagyon finom! :) Jól választottál. :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépen köszönöm azt a sok kedvességet amit írtál!:) Nagyon örülök a választásodnak, a szívem csücske ez a sütemény:)Gyönyörű lett ezzel a porcukor virággal a tetején! Tündéri lehet a Picúr ahogy körbe rágicsálja az almát:))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Èreztem, hogy egyet fogsz èrteni a választással :-) Örülök, hogy tetszett, nagyon fincsi süti lett, megtartom! Amit írtam, az pedig õszinte, foglak mèg olvasni, remèlem sokáig :-) ès köszi, tènyleg èdes a fiatalember...

      Törlés
  3. Megkóstoltam a blogodat és nagyon ízlett! Köszönöm! :))) Jó, hogy erre jártam és látom megvan a Te linked is. Átdobod majd nekem e-mail-ben hogy könnyebb legyen a dolgom az összesítésnél? :)

    VálaszTörlés