2014. január 26., vasárnap

Az igazi csokis perec- Blogkóstoló

Megint olyan blogot kaptam, amit már ismertem, és bevallom nem volt könnyű dolgom Sem választani nem tudtam a sok finomság közül (sem elkészülni világosban a határidő utolsó napja előtt). Végül a csokis perec megfogott. És milyen jól tettem, végre sikerült gyerekkorom pilóta keksz utáni legeslegkedvencebb aprósütijét megcsinálni (még így is, hogy véletlenül a cukor a fiókban maradt, hm....). Szóval köszi Ildikó!
Ez nem az eredeti recept, mert ahhoz változtatni kellett picit, de Ildikóé minden érdem!



Hozzávalók:
100 gramm liszt
100 gramm pörkölt, őrölt mogyoró (törökmogyoró)
100 gramm vaj
1 tojás
60 gramm porcukor
1/4 csomag sütőpor
 
Csokimáz:
200 gramm étcsoki
2 evőkanál olaj

 A hozzávalókat a tojás kivételével késes aprítóban összemorzsoljuk, majd a tojást is hozzáadva gyors mozdulatokkal rugalmas tésztát gyúrunk belőle, és 1 órára hűtőbe tesszük (ettől lesz ropogós a keksz).  Ezután lisztezett felületen kinyújtjuk, majd a perec kiszúróval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 170 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
Ha kihűltek, olvasztott csokiba mártjuk.
Megjegyzés: az olajos magvakat felhasználás előtt pirítsuk meg és úgy daráljuk le, sokkal intenzívebb ízük lesz tőle. Diót, mandulát, pisztáciát is használhatunk. Nekem a perec formám kissé viharvert volt, pár darab után feladtam és kekszeket szaggattam. Mondanom sem kell, gyorsabb és  fincsi, de nem az az íz

2 megjegyzés:

  1. Újabb szuper ötlet:)) koszi (pereckiszuro, na eddig olyanom meg nem volt)
    Ems

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na azt a piacon ezer százalék, hogy vehetsz, a húsbolt előtti kipakolóvásárnál :-) de fogd be az egyik Kisasszonyt perecet tekergetni :-)

      Törlés